T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / MAMAK - Akdere Anadolu Lisesi

GEÇ GELME HAKKINDA BİLGİLENDİRME

GEÇ GELME HAKKINDA BİLGİLENDİRME

SAYGIDEĞER VELİLERİMİZ, SEVGİLİ ÖĞRENCİLER

          ÖĞRENCİLERİMİZİN GEÇ KALMAMALARI KONUSUNDA BİRÇOK UYARI, VELİ GÖRÜŞMELERİ YAPILMIŞ OLUP FAZLA BİR ÇÖZÜM BULUNAMAMIŞTIR. HER SABAH İLK DERSE YAKLAŞIK 200-300 ÖĞRENCİ GEÇ KALMAKTADIR. BU KADAR ÖĞRENCİNİN GEÇ KALMASI DERSLERİ BÖLMEKTE VE İLK DERSLERİN İŞLENMESİNDE ZORLUK YAŞANMAKTADIR. ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİN MOTİVASYONUNU BOZMAKTADIR.

           BU NEDENLE ÖĞRETMENLER KURUNDA ALINAN KARAR GEREĞİ;GEÇ KALMA İLK DERS SAATİNDE 5(BEŞ) DAKİKA OLARAK BELİRLENMİŞTİR. 

     

Liselerde derse geç gelen öğrenciler için MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ’ nin 35.maddesinde hükümler vardır.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ’ nin 35.maddesi (Değişik :RG-13/9/2014-29118)  derse geç gelen öğrenciler için; Geç gelme başlığı altında düzenlenen metnin 1. fıkrasında: ” Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlıdır. Ancak her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır.

Aynı maddenin 2.fıkrasında da :”Geç gelen öğrencilerin derse alınma şekli ve süresi ders yılı başında öğretmenler kurulunca kararlaştırılarak veli ve öğrencilere duyurulur.” Hükümleri yer almaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.09.2023 - Güncelleme: 20.09.2023 10:36 - Görüntülenme: 496
  Beğen | 1  kişi beğendi