ANKARA / MAMAK - Akdere Anadolu Lisesi

eTwinning Projemiz “TeenWell” başladı.

Okulumuz İngilizce Öğretmeni F. Hilal SEVİM’in danışmanlığında 9 ve 10. Sınıflardaki  öğrencilerimizden oluşan bir ekiple e twinning projesi “TeenWell” Şubat Ayı itibariyle çalışmalarına başlamıştır.

Projemiz de 7 Ülke (Türkiye, İtalya, Romanya, Slovenya, Polonya, Litvanya ve Sırbistan) ve toplamda 20 ortak okul bulunmaktadır.

Okullar, gençlerin yetişkinliğe adım atarken desteklenmesinde çok önemli bir rol oynamaktadır ve eğitimciler bu değişen duygusal kalıpları gözlemlemek ve değerlendirmek için mükemmel bir konuma sahiptir, bu nedenle bu proje öğrencilerin refahına odaklanmaktadır. Bu şekilde esnek, sağlıklı ve kendine güvenen bireylerden oluşan bir nesil yaratabiliriz.

Bu projemizle öğrencilerimizde hedeflerimiz;

-öz farkındalık geliştirmek ve kendi psikolojik iyi oluş, refahlarına yardımcı olmak için kendilerini güçlendirmek

-empati ve nezaketi geliştirmek,

-esenliğin önemi üzerine düşünmek

-yalnızlık ve kaygı ile başa çıkmayı öğrenmek

-diğer insanların ihtiyaçlarını düşünmek

-olumlu bir iklim yaratmak

-dil becerilerini ve kültürlerarası anlayışı geliştirmektir.

Şubat Ayı Faaliyet Takvimimizde Gerçekleştirmeyi Planladığımız Aktivitelerimiz:

-Twinspace'e Öğrencilerin Eklenmesi

-Çevrimiçi (Kick-offMeetings) Toplantılar, Öğretmenler ve Öğrenciler için.

-Öğrencilerin kendilerini yapay zeka kullanan çeşitli web araçlarıyla tanıtmaları( avaturn.me, heygen.com, artflow.ai, widnoz.ai,…)

-Öğretmen (Danışman) ve Okulların Tanıtımı, Ortak Harita Oluşturma (Thinglink, Pictramap)

-Ön Testler ve Son Testler ( Google Forms, SurveyMonkey,...)

-Logo, Slogan, Afiş Yarişması ( Canva, Posterme, LogoMaker. Tagul. Logo.ai, etc…)

-Gamma.app kullanarak "İyi olma halinin tanımı, İyi olma hali türleri, Okullarda iyi olma halini teşvik etme stratejileri vb." hakkında bir sunum.

- Sağlıklı Yaşam Çarkı etkinliğini kullanarak sağlıklı yaşam planı oluşturmak (Canva)

Yayın: 19.02.2024 - Güncelleme: 19.02.2024 16:08 - Görüntülenme: 130